Bell Schedules

Regular School Day
Description / Period Start Time End Time Length
Begins @ 7:40 AM
Ends @ 2:15 PM
7th Grade Full Day Schedule 57 minute instruction (40 minute enrichment/challenge) 40 minute lunches
Description / Period Start Time End Time Length
Homeroom 7:40 AM 7:43 AM 3 min
Period 1 (Enrichment/Challenge Class) 7:45 AM 8:25 AM 40 min
Period 2 8:27 AM 9:24 AM 57 min
Period 3 9:26 AM 10:23 AM 57 min
Period 4 10:25 AM 11:22 AM 57 min
Period 5 (LUNCH) 11:24 AM 12:04 PM 40 min
Period 6 12:06 PM 1:03 PM 57 min
Period 7 1:05 PM 2:02 PM 57 min
Period 8 (Homeroom/Advisory) 2:04 PM 2:15 PM 11 min
8th Grade Full Day Schedule 57 minute instruction (40 minute enrichment/challenge) 40 minute lunches
Description / Period Start Time End Time Length
Homeroom 7:40 AM 7:43 AM 3 min
Period 1 (Enrichment/Challenge Class) 7:45 AM 8:25 AM 40 min
Period 2 8:27 AM 9:24 AM 57 min
Period 3 9:26 AM 10:23 AM 57 min
Period 4 10:25 AM 11:22 AM 57 min
Period 5 11:24 AM 12:21 PM 57 min
Period 6 (Lunch) 12:23 PM 1:03 PM 40 min
Period 7 1:05 PM 2:02 PM 57 min
Period 8 (Homeroom/Advisory) 2:04 PM 2:15 PM 11 min
7th & 8th Grade Half Day Schedule No lunches served on half days
Description / Period Start Time End Time Length
Homeroom 7:40 AM 7:43 AM 3 min
Period 1 (Enrichment/Challenge Class) 7:44 AM 8:13 AM 29 min
Period 2 8:14 AM 8:55 AM 41 min
Period 3 8:56 AM 9:37 AM 41 min
Period 4 9:38 AM 10:19 AM 41 min
Period 5/6 10:20 AM 11:01 AM 41 min
Period 7 11:02 AM 11:43 AM 41 min
Period 8 (Homeroom/Advisory) 11:44 AM 11:50 AM 6 min
7th & 8th Grade 2 Hour Delayed Opening Schedule NO Enrichment/Challenge Classes on 2 hour delayed openings
Description / Period Start Time End Time Length
Homeroom 9:40 AM 9:43 AM 3 min
Period 2 9:44 AM 10:27 AM 43 min
Period 3 10:28 AM 11:10 AM 42 min
Period 4 11:11 AM 11:54 AM 43 min
Period 5 (7th grade cafe - 20 min snack/23 min instruction 11:55 AM 12:38 PM 43 min
Period 6 (8th grade cafe - 20 min snack/23 min instruction 12:39 PM 1:22 PM 43 min
Period 7 1:23 PM 2:06 PM 43 min
Homeroom/Advisory 2:07 PM 2:15 PM 8 min
8th Grade NO Enrichment/Challenge Classes Full Day Schedule 65 minutes instruction periods and 45 minute lunches
Description / Period Start Time End Time Length
Homeroom 7:40 AM 7:43 AM 3 min
Period 2 7:45 AM 8:50 AM 65 min
Period 3 8:52 AM 9:57 AM 65 min
Period 4 9:59 AM 11:04 AM 65 min
Period 5 11:06 AM 12:11 PM 65 min
Period 6 (Lunch) 12:13 PM 12:58 PM 45 min
Period 7 1:00 PM 2:05 PM 65 min
Period 8 (Homeroom/Advisory) 2:07 PM 2:15 PM 8 min
7th Grade NO Enrichment/Challenge Classes Full Day Schedule 65 minutes instruction periods and 45 minute lunches
Description / Period Start Time End Time Length
Homeroom 7:40 AM 7:43 AM 3 min
Period 2 7:45 AM 8:50 AM 65 min
Period 3 8:52 AM 9:57 AM 65 min
Period 4 9:59 AM 11:04 AM 65 min
Period 5 11:06 AM 11:51 AM 45 min
Period 6 11:53 AM 12:58 PM 65 min
Period 7 1:00 PM 2:05 PM 65 min
Homeroom/Advisory 2:07 PM 2:15 PM 8 min